București, România
0721.729.519 / 0725.929.833 office@sanacas.ro

Cum poate fi redus timpul de vindecare pentru Escare?

tratament-escara-domiciliu-sanacas

Ce este Escara?

[su_button target=”blank” style=”3d” icon=”icon: warning”]ESCARA[/su_button] (ulcerul de decubit) reprezintă o necroză tisulară localizată la nivelul zonelor unde se realizează o compresie îndelungată a tegumentelor și țesuturilor moi între planul osos și planul de sprijin.

pansament-tratament-escaraLocul de aparițtie diferă de la un caz la altul, cel mai frecvent apar la nivelul coccisului (noadă), crestelor iliace (oasele bazinului), călcâielor dar pot apărea și la nivelul, la nivelul gleznei, la nivelul gambei, pe coloană, de-a lungul coastelor, omoplaților, umerilor, coatelor, etc.

[su_button target=”blank” style=”3d” icon=”icon: warning”]Caz clinic:[/su_button] Cum poate fi redus timpul de vindecare pentru Escare?

Pacient cu escara în zona sacrală (stadiul 4) dobândit în urma unei imobilizări relativ îndelugate, imobilizare necesară postoperator.

”Pacientul a fost preluat de serviciul nostru la sfârsitul lunii noiembrie 2013. În acel moment erau încă prezente urme superficiale de necroză și fibrină, plaga fiind într-o bună parte în faza de granulație. Inițial am folosit pansamente care să curețe fibrina și resturile de țesut necrozat și un pansament cu rol antiseptic (TenderWett și Atrauman Ag). După aproximativ 14 zile am trecut pe un tratament care să stimuleze în special granulația și refacerea țesuturilor. Inițial am folosit Sorbact –pentru dezinfecție, Cutimed cavity – pentru controlul exudatului și Siltek – stimulare granulație și control exudat.”

Restul Articolului

[su_highlight]Recomandare Doctor Bogdan Stănescu:[/su_highlight] În toate articolele noastre vom folosi mai multe denumiri de pansamente, ce au fost și pot fi de folos personalului medical. Nu recomand sub nicio formă ca pacienții sau familia – personal nemedical – să își autoadministreze aceste pansamente! O utilizare incorectă și nesupervizată de personal medical poate duce cu ușurință la înrăutățirea situației și chiar infectarea rapidă a plăgii și septicemie!

[su_note note_color=”#1e73be”]Sunați acum pentru programare: 021/315.14.84[/su_note]