București, România
0721.729.519 / 0725.929.833 office@sanacas.ro

Pansamente Escare

evaluare-escare-domiciliu

Cei mai mulți aparținători își cumpără pansamentele pentru o plagă cronică la recomandarea farmaciei (de cele mai multe ori, asistenta care se află la vânzare face recomandarea).

[su_note note_color=”#1e73be”]Sunați pentru programare de Luni până Vineri (09-17):

0721.729.519[/su_note]

[su_button target=”blank” style=”3d” icon=”icon: warning”]Pansamente la domiciliu – București [/su_button]

pansament-escareAm întalnit situații în care nici asistentele din spital, în condițiile în care spitalul avea achiziționate pansamente active, nu știau să le pună corect. În această situație este bine să vă întrebați dacă faceți ceea ce trebuie când faceți pansamentul la domiciliu fără un consult medical în prealabil.

Un consult medical specializat la domiciliu vă poate recomanda tratamentul cel mai eficient pentru eradicarea infecției și închiderea rapidă a plăgii. De asemenea, asistenții cu experiență vă pot aplica sau vă pot învăța să aplicați corect pansamentele active la domiciliu. Să nu uităm de o toaletare corectă, mai ales când facem pansamentul unei plăgi infectate. Și, nu în ultimul rând, un medic specialist în aceste probleme va putea identifica problemele care au dus la apartiția plăgii cronice și va putea face recomandări pentru a evita apariția altor noi plăgi.

[su_button target=”blank” style=”3d” icon=”icon: warning”]Pansamente escare/plăgi infectate [/su_button]

pansament-escaraPansamentele pentru plăgile cronice nu sunt pansamente simple, ele sunt niște pansamente active care duc la trasnformări ghidate ale țesuturilor pe care le acoperă. De aceea, ele nu pot fi aplicate dupa ”ureche”, deoarce pot face mai mult rău, în anumite situații. Diferitele tipuri de pansamente active se adresează unei anumite faze în care se află plaga, dacă este sau nu infectată, în funcție de cât exudat are, etc. Chiar și în situația în care reușiți să aveți pansamentul corect pentru situația clinică prezentă, puteți avea surpriza să nu aplicați corect pansamentul. Acestea, de obicei au o suprafață activă, sau trebuie dezambalate în moduri specific, pentru o bună aplicare.

[su_button target=”blank” style=”3d” icon=”icon: warning”]Pansamente plăgi chirurgicale neinfectate[/su_button]

pansamente-plăgi-chirurgicaleÎn 90 % din cazuri, aceste pansamente sunt de tip hidrocoloid (Hydrocol, Pharmacoll), pansamente care eliberează ioni de argint (Atraumann Ag), pansamente cu Alginat de Ca (Sorbalgon) și, bineînțeles obișnuitele comprese sterile. Abia după ce observă că lucrurile nu merg bine sau merg prea încet, apelează la consult medical specializat sau încearcă măcar să se informeze, dacă au posibilitatea, de pe internet. Despre internet nu putem spune decât că majoritatea informațiilor, chiar si de la “producători” nu respectă deloc ghidurile internaționale consacrate pentru tratamentul plăgilor cronice.

[su_note note_color=”#1e73be”]Serviciile SANACAS:[/su_note]

  • sunt specializate, ocupându-ne, în mod exclusiv de ESCARE și alte tipuri de plăgi cronice.
  • NU se decontează prin sistemul de asigurări de sănătate.
  • sunt exclusiv pentru clienții din București.
  • NU asigură serviciu de urgență.
  • Programările se fac de luni până vineri, înre orele 09:00 – 17: 00
  • Timpul de răspuns este de maxim 24h, în funcție de programările anterioare și traseul din ziua respectivă a asistentului zonal.
  • Dacă vă înregistrați, folosiți formularul de CONTACT pentru programare, vă vom contacta în cel mai scurt posibil și veți primi o reducere de 15% la prima vizită (reducerile nu sunt cumulative).

Pansamente Paul Hartmann
produse-hartmann-escare